Педагог и психолог

Наташа Еремија, школски педагог

Биљана Михаиловић, школски психолог

 

 

 

Radionica Ličnost nastavnika

U okviru stručnog usavršavanja u školi, i ove godine se nastavljaju psihološke radionice za zainteresovane nastavnike.
Prva radionica u ovogodišnjem ciklusu nosila je naziv Ličnost nastavnika i realizovana je sa dve grupe nastavnika, 20-og i 21-og oktobra 2015.godine.
Prepoznavanje  svojih  osobina, poredjenje  sa  zahtevima   posla  nastavnika  i otvaranje mogućnosti za promenu - bili  su ciljevi koje su svi  učesnici  sa interesovanjem prihvatili,o čemu svedoče i fotografije. 

Radionice je realizovala Biljana Mihailović, školski psiholog.


 

Грешке у вођењу педагошке документације


У циљу бољег вођења педагошке документације, за заинтересоване групе наставника, током октобра 2016.године, педагог школе, Наташа Еремија, одржала је предавање „Вођење педагошке документације“, а психолог школе, Биљана Михаиловић, представила је резултате истраживања „Грешке у вођењу педагошке документације“.

 

 


Планирање часа


12.и 13.новембра 2015.године за групе заинтересованих наставника на тему „Планирање часа“ педагог школе Наташа Еремија је одржала предавање, а психолог Биљана Михаиловић – радионицу.

 

 

 

Одељењски старешина: приручник


За зантересоване наставнике, 24.12.2015.године, Биљана Михаиловић, школски психолог, представила је „Одељењски старешина: приручник“, чији је коаутор заједно са Љиљаном Вдовић. Приручник је издала Издавачка кућа „Едука“.

 


 

 

Индивидуални разговори са родитељима


Како би комуникација са родитељима била квалитетнија, са групама заинтересованих наставника су 14.и 15.марта 2016. године реализаоване радионице на тему „Индивидуални разговори са родитељима“. Реализовала их је Биљана Михаиловић, школски психолог.


 

Грешке у вођењу педагошке документације

 

У циљу бољег вођења педагошке документације, за заинтересоване групе наставника, током октобра 2016.године, педагог школе, Наташа Еремија, одржала је предавање „Вођење педагошке документације“, а психолог школе, Биљана Михаиловић, представила је резултате истраживања „Грешке у вођењу педагошке документације“.

 

 

 

Како се заштитити од дигиталног насиља


За заинтересоване родитеље, 15.новембра 2016. године школски психолог Биљана Михаиловић је одржала предавање на тему „Како се заштитити од дигиталног насиља“.

 

Дигитално насиље

За групе заинтересованих наставника, 15.и 22.новембра 2016.године одржана је радионица са предавањем на тему „Дигитално насиље“. Реализаторка је била Биљана Михаиловић, школски психолог.

 

 

 

 

Васпитни стилови родитеља

 

За заинтересоване родитеље, 21.12.2016.године, школски психолог Биљана Михаиловић је одржала предавање на тему „Васпитни стилови родитеља“.

 


 

 

Идентитет

У оквиру припреме за упис ученика-миграната у нашу школу, школски психолог Биљана Михаиловић је 31.1.2017.године одржала предавање за наставнике „Образовни системи Сирије и Авганистана“ и искуствену радионицу „Идентитет“.​​

 


Анализa посећених часова


Након посећених часова у првом полугодишту, педагог Наташа Еремија и психолог Биљана Михаиловић урадиле су "Анализу посећених часова" и презентовале заинтересованим наставницима.

 


 

Подршка учењу


За заинтересоване родитеље, 23.3.2017.године, школски психолог Биљана Михаиловић је одржала предавање на тему „Подршка учењу“.

 


 

 

Међупредметне компетенције

Пратећи иновације, предавање „Међупредметне компетенције“ за заинтересоване наставнике одржала је Биљана Михаиловић, школски психолог.

 

 

Даровитост

Радионицу „Даровитост“ за групе заинтересованих наставника 30.и 31.октобра 2017. реализовала је Биљана Михаиловић, школски психолог. Нагласак је био на дефинисању даровитости и отвореним питањима у вези са тим. Представљене су и заблуде и предрасуде у вези са даровитошћу, а посебан нагласак је био на приступу и начинима рада, као и тешкоћама у пракси. Посебно интересовање и дискусију наставника су изазвале пожељне особине наставника који раде са даровитом децом. 

 

 

 

  

Линкови

  1. http://www.mp.gov.rs Министарство просвете Србије
  2. http://www.bozidarac.rs/
  3. http://www.dkcb.rs Дечји културни центар Београд
  4. http://sr.wikipedia.org Интернет енциклопедија
  5. http://www.ng-junior.org Национална географија
  6. http://www.arhimedes.rs Математичко друштво "Архимедес"
  7. http://www.zvrk.co.rs Зврк - Информативно едукативни центар за децу
  8. http://www.bojanke.com Бојанке за децу
  9. http://www.coolmath4kids.com Забавна математика

Ликовни радови

dsc04338.jpg

OS Jovan Ristic, Bele Bartoka 48a, Borca, Administrator:Vlajkopit.