КОНФЕРЕНЦИЈА

 

КОНФЕРЕНЦИЈА

Организација ПИН – Мрежа психосоцијалних иновација, одржала је конференцију за ученике 26. новембра 2019.године у „Impact hub-u“ у Београду.

Конференција представља заокруживање активности у пројекту „Заједно – укључивање локалних заједница у подстицање међукултуралне социјалне кохезије“, који организација ПИН спроводи заједно са Oxfam Italia, кроз подршку Европске уније управљању миграција у Србији.

Конференција је окупила ученике из 5 школа у Србији, 4 средње школе и једна основна школа: Политехничка школа Суботица, Средња економска школа Сомбор, Техничко-пољопривредна школа Сјеница, Земунска гимназија Београд и једина Основна школа „Јован Ристић“ Борча, Београд.

Ученици ових школа су имали прилику да размене идеје да ли и како локалне заједнице могу да се укључе у подршку избеглицама које тренутно бораве у њиховим градовима, као и да представе идеје како они, као млади представници нашег друштва могу даље да се залажу за смањење предрасуда, пре свега према избегличкој популацији. Конференција је била интерактивног типа и водио је Njuz.net заједно уз ПИН.

Нашу школу представљали су ученици 5. и 7. разреда: Лена Дељанин и Лена Кашак из 5-2 и Неда Милошевић и Бојан Саграџија из 7-1. Ученици су били у пратњи психолога школе Биљане Михаиловић и професора математике Мире Николић Алексић. Наши ученици су били сјајни, спретно и аутентично су представили своје идеје, са ведрином и фокусираношћу одговарали на постављана питања, без треме и укључивали се у активности, били деца чиста срца и бистра ума, какву, као школа, само пожелети можемо!!!


 


OS Jovan Ristic, Bele Bartoka 48a, Borca, Administrator:Vlajkopit.