ИНФОРМАТИКА И РАЧУНАРСТВО

 

Настава на даљину (online) остварује се преко корисничког налога. Сваки ученик има свој налог који служи да ученици прате наставу и раде домаће задатке, а и наставницима да прате ученике.

Креиран је налог за сваког ученика. Налог садржи корисничко име и лозинку.

Да би вам олакшали приступ лекцијама, лекције смо повезали са сајтом зато су слова друге боје. Довољно је да кликнете на назив лекције за ваш разред и отвориће вам се лекција коју за ту недељу треба да научите. Учите лекцију која се налази на тој страни.

Када отворите лекцију, у горњем десном углу налази се опција „Uloguj se. Кликом на ту опцију отвара се прозор за унос корисничког имена и лозинке. Укуцајте ваше корисничко име (уместо mail адресе) и лозинку, и завршите са кликом на „Uloguj se“.

Када сте пријављени, на истом месту ћете видети ваше корисничко име. Сваки пут када се на том месту види ваше корисничко име значи да сте online.

Поред лекције доступан је и видео материјал који вам на другачији начин објашњава лекцију. Ако сте већ отворили лекцију, а хоћете да пустите видео, у горњем левом углу кликнете на стрелицу лево и вратићете се на сајт школе где можете кликнути на видео материјал.

Када завршите са лекцијом и задацима обавезно се одјавите. Одјављујете се на исто место где сте се пријавили.

Постоји и други начин да дођете до лекције, како смо радили на часовима, а то је да одете на сајт www.petlja.org. (школа - основна школа - разред). Пријавите се по истом принципу и у садржају за ваш разред нађете лекцију.

 

 

 


OS Jovan Ristic, Bele Bartoka 48a, Borca, Administrator:Vlajkopit.