Select Page
„ДАН РОЗЕ МАЈИЦА“
February 29, 2024
Вести

Дана 28. 2. 2024. ученици одељења III1, кроз интегративну наставу, обележили су Дан борбе против вршњачког насиља.

Кроз управни говор, подсетили смо се догађаја који се везује за овај Дан (дечак је дошао у школу у розе мајици). Писали смо поруке против насиља и тиме обновили правило о писању речи НЕ. Множењем и дељењем смо утврдили градиво из математике и обукли дечаке у розе мајице. Разговарали смо о томе како се дечак осећао и шта све представља вршњачко насиље.

На ЧОС-у смо кроз експеримент динамичке равнотеже, показали колико је важно имати друга на кога можеш да се ослониш. Отпорност није у столици, већ у пријатељству. Ако помажемо једни другима, мало је вероватно да ћемо пасти. Свима нам треба неко на кога се можемо ослонити, нарочито када је тешко… Будимо ту једни за друге! Стоп насиљу, рашири руке пријатељству!

Опис: Четири ученика седе на столицама, спуштајући главе једни другима у крило. Постепено се столице склањају, а ученици једни друге држе.

За крај, розе балоне, на коме су написане поруке пријатељства, мира, љубави, толеранције, пуштамо сви у етар.

Повезан садржај

Дружење предшколаца са ученицима наше школе

Дружење предшколаца са ученицима наше школе

Традиционално, као и сваке године, наша школа је током марта и априла месеца угостила већи број група предшколске деце са њиховим васпитачицама из неколико вртића у Борчи. Малишани су имали прилику да се упознају и да се друже са ученицима наше школе, седе у школским...

Сарадња наше школе и компаније „Бамби“ поводом Дана школе

Сарадња наше школе и компаније „Бамби“ поводом Дана школе

            Наша школа је контактирала неколико компанија које би донирале своје производе ученицима школе поводом Дана школе, који смо обележили 5. априла 2024. године. Компанија „Бамби“ из Пожаревца се, као и...