Select Page
ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ
November 21, 2023
Вести

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО) установила је 16. новембар као МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ – дан који нас подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас.

Толеранција је прихватање богатства различитости идеја и ставова, оних који су друге нације, вере, различитих су година, другачије изгледају, или који говоре другим језиком.

Градимо толерантно друштво које поштује различитост и свима пружа једнаке шансе и могућности!

Ученици наше школе, заједно са својим одељењским старешинама, а у складу са информативно-едукативним материјалима за обележавање Међународног дана толеранције у школама, које је припремио Повереник за заштиту равноправности у складу са Протоколом о сарадњи у спровођењу пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, посветили су прошлу недељу подизању свести о толеранцији, равноправности и уважавању различитости.

Повезан садржај

ОБАВЕШТЕЊЕ

За ученике 8. разреда наставна година се завршава у петак, 31. маја 2024. године, а за ученике од 1. до 7. разреда у петак, 14. јуна 2024. године. Завршни испит ученици 8. разреда полажу 17, 18. и 19. јуна 2024. године, у складу са Календаром образовно-васпитнoг рада...