Select Page
Дечија недеља у нашој школи
October 14, 2023
Вести

Дечија недеља је у нашој школи обележена низом забавних активности. Сарадња је остварена и са ,,Пријатељима деце београдске општине Палилула“. Програм активности обележавања Дечије недеље одвијаo се под слоганом ,,Велико срце деце Србије“ у периоду од 2.10. до 6.10.2023. године.

,,ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“
Изложба ликовних радова у холу школе ,,Велико срце деце Србије“ Изложбу реализује библиотекарка Марина Аврамовић.
Израда паноа под слоганом Дечије недеље Реализација Комисије за Естетско уређење школе – учитељица Тања Куртић.
Среда 4.октобар 2023.године Пројекција кратких филмова ,,КИНА“ и едукативна радионица Радионица се реализује у оквиру пројекта ,,Учење кинеског језика“.
Традиционално цртање кредама у школском дворишту Радионицу треба фотографисати и послати на адресу: decijestvaralastvo2324@gmail.com
Поруке на тему: ,,Желим да ме разумеш“ Радионицу треба фотографисати и послати на адресу: decijestvaralastvo2324@gmail.com
Ликовнe радионицe:,,Пријатељ је половина моје душе“, ,,Будућност какву желим“ и ,,Чудесни свет детињства “ Радионицу треба фотографисати и послати на адресу: decijestvaralastvo2324@gmail.com
Ликовна радионица (израда похвалница):,,Похваљујем те за …“   Радионицу треба фотографисати и послати на адресу: decijestvaralastvo2324@gmail.com
Акција поклањања и размењивања књига ,,Друг другу” Радионицу треба фотографисати и послати на адресу : decijestvaralastvo2324@gmail.com
Спортски дан ,,Заједно смо бољи и јачи…“ Активности фотографисати и послати на адресу: decijestvaralastvo2324@gmail.com

Спортски дан

,,Заједно смо бољи и јачи…“

У спортском духу и уз неговање толеранције и фер-плеја у оквиру Дечије недеље реализован је спортски дан под називом ,,Заједно смо јачи“.

Акција поклањања и размењивања књига ,,Друг другу”

Поводом обележавања „Дечје недеље“ организована је акција под називом „Друг другу“ која је подразумевала размену и поклањање књига. Радионица је реализована у оквиру одељења ученика млађег школског узраста.

Ученици су размењивали и поклањали књиге и тиме послали поруку да малим гестом једни друге можемо учинити срећнијим.

У одељењу 4-1 акцији је присуствовала и школска библиотекарка Марина Аврамовић која је одржала предавање на тему ,,Ја читам, а ти?“ и тиме приближила деци лепоту читања, његову важност и вредност.

ИЗЛОЖБА РАДОВА У ХОЛУ ШКОЛЕ ,,ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“

ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“

Дечију недељу, под слоганом „Велико срце деце Србије“, отворила је изложба радова ученика четвртог разреда: Исидоре Ђорђевић, Таре Мајсторовић,Стефана Драгића, Андрее Граховац, Маше Влашковић, Ларе Проданић, и ученице седмог разреда Милице Живковић. Ученице су изложбу припремале у сарадњи са школском библиотекарком Марином Аврамовић, и учитељицама Драганом Радосављев и Весном Мирковић.

Израда паноа под слоганом ,,Велико срце деце Србије“

Учитељице Тања Куртић, Милена Стојнев, Марија Савић и Милка Ђоковићобележиле су Дечију недељу израдом паноа под слоганом ,,Велико срце деце Србије“.

Ликовнe радионицe: ,,Пријатељ је половина моје душе“, ,,Будућност какву желим“ и ,,Чудесни свет детињства “

Ликовне радионице реализоване су на часовима ликовне културе у оквиру одељења.

Ликовна радионица ,,Похваљујем те за …“

    Један од важних начина показивања другарства јесте и похваљивање. Ученици су у овој радионици правили похвалнице за своје другове и на тај начин похвалили једни друге као особе,али и за појединачне активности у којима су веома успешни. На врло креативан и занимљив начин подсетили су једни друге на позитивну слику о себи. Учитељица Милица Андрић урадила је похвалнице за сва одељења која су учествовала у ликовним радионицама и спортским активностима.

Поруке на тему: ,,Желим да ме разумеш“

Током радионице ученици су цртали, правили облике, секли, украшавали и своје жеље у облику поруке упућивали нама одраслима, али и својим друговима и другарицама. Оне нас подсећају, неке чак и опомињу да треба да се поштујемо, подржавамо и разумемо.

Пројекција кратких филмова ,,КИНА“ и едукативна радионица

Радионица је реализована као уводна активност пред почетак извођења наставе кинеског језика. У радионици је учествовало 38 ученика другог, трећег и четвртог разреда. Ученици су се том приликом упознали са кинеском културом, вежбали су писање кинеских карактера и научили поздрав ,,Здраво“ на кинеском језику. Радионицу је водила Ивона Јанковић, наставница кинеског језика из Института Конфуције. Активност је реализована у сарадњи са координатором пројекта ,,Учење кинеског језика“, наставницом енглеског језика Наталијом Кашак.

Традиционално цртање кредама у школском дворишту

У току Дечије недеље ученици првог и другог разреда продуженог боравка и ученици 3-1 и 4-2 су уз радост и осмехе украшавали школско двориште кредама у боји, на тему ,,Велико срце деце Србије“. По лепом времену уживали су у игри и дружењу.

У посети ,,Велики малима”

У току Дечије недеље ученици 3-6 са учитељицом Милицом Андрић су посетили ученике 1-4 и учитељицу Тању Куртић, а ученици 4-1 су са учитељицом Драганом Радосављев посетили ученике 2-1 и учитељицу Споменку Трмчић. Том приликом су сваком свом другу и другарици  даровали пригодан поклон са поруком о другарству. Лепо су се дружили, забављали и читали поруке о другарству.

Повезан садржај

ОБАВЕШТЕЊЕ

За ученике 8. разреда наставна година се завршава у петак, 31. маја 2024. године, а за ученике од 1. до 7. разреда у петак, 14. јуна 2024. године. Завршни испит ученици 8. разреда полажу 17, 18. и 19. јуна 2024. године, у складу са Календаром образовно-васпитнoг рада...