Select Page
ДРУЖЕЊЕ СА ЈАСМИНКОМ ПЕТРОВИЋ
April 27, 2023
Вести

У уторак, 25. априла 2023. године, гошћа наше школе је била Јасминка Петровић, писац за децу и младе. Књижевном сусрету, који је одржан у свечаној сали наше школе, присуствовали су ученици од трећег до осмог разреда, наставнице, психолог и помоћник директорке школе. Дружење деце са Јасминком Петровић је представало занимљив спој креативних радионица Читалачког клуба и школске емисије „У међувремену са Аном и Ивом“. Разговор је протекао у живој и интерактивној атмосфери у којој је ауторка подстицала децу на размишљање, маштање, али и непрестано подсећала на важност читања и писања.

            У уводном делу програма су ученице Ана Ћузовић и Ива Степановић представиле кратку биографију Јасминке Петровић и поставиле неколико питања. Потом је дата реч члановима Читалачког клуба којим је ауторка са радошћу одговарала на питања. Чланови Читалачког клуба су презентовали и свој пројекат „Лето кад сам научила да летим“ – илустрације (предлоге корица) књиге, омиљене цитате из дела и колаж фотографија које показују како су уживали читајући овај роман.

На крају дружења, ученици су прилазили ауторки да им потпише књигу и да се фотографишу са њом. Ауторка се радо одазвала и позиву чланова Новинарске секције да у школској библиотеци сниме интервју за школски часопис. 

Књижевни сусрет са ауторком су припремале наставница српског језика и књижевности Горана Глигоревић и библиотекарка Марина Аврамовић.

Повезан садржај

Сарадња са школском библиотеком Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници

Сарадња са школском библиотеком Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници

Наши ученици показују изузетну љубав према књижевности, нарочито према поезији. На иницијативу ученика другог разреда, школска библиотекарка Марина Аврамовић је читала поезију за децу. Збирка „Мравља теретана“ Светлане Спајић је оставила велики утисак на ученице...

СПИСАК ПОХВАЉЕНИХ И НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ ЗА ЛОГО ШКОЛЕ 

Ученици од 1. до 4. разреда Прва три места: 1.ТЕОДОРА ЗАГОРАЦ 4-2 2. АЛЕКСАНДАР СИМИЋ 3-1 3. ЈОВАН ВИРБХАКТА 2-6 Похваљени ученици: 1. ИРЕНА КАЛАБИЋ 4-4 2. СОФИЈА КАТНИЋ 4-5 3. ИСИДОРА ЂОРЂЕВИЋ 3-1 4. ЛУКА БОНЏИЋ 3-2 5. НИКОЛА ГАЈИЋ 3-3 6. САРА ЈАНКОВИЋ 3-5 7....