Select Page
ДРУЖЕЊЕ СА ЈАСМИНКОМ ПЕТРОВИЋ
April 27, 2023
Вести

У уторак, 25. априла 2023. године, гошћа наше школе је била Јасминка Петровић, писац за децу и младе. Књижевном сусрету, који је одржан у свечаној сали наше школе, присуствовали су ученици од трећег до осмог разреда, наставнице, психолог и помоћник директорке школе. Дружење деце са Јасминком Петровић је представало занимљив спој креативних радионица Читалачког клуба и школске емисије „У међувремену са Аном и Ивом“. Разговор је протекао у живој и интерактивној атмосфери у којој је ауторка подстицала децу на размишљање, маштање, али и непрестано подсећала на важност читања и писања.

            У уводном делу програма су ученице Ана Ћузовић и Ива Степановић представиле кратку биографију Јасминке Петровић и поставиле неколико питања. Потом је дата реч члановима Читалачког клуба којим је ауторка са радошћу одговарала на питања. Чланови Читалачког клуба су презентовали и свој пројекат „Лето кад сам научила да летим“ – илустрације (предлоге корица) књиге, омиљене цитате из дела и колаж фотографија које показују како су уживали читајући овај роман.

На крају дружења, ученици су прилазили ауторки да им потпише књигу и да се фотографишу са њом. Ауторка се радо одазвала и позиву чланова Новинарске секције да у школској библиотеци сниме интервју за школски часопис. 

Књижевни сусрет са ауторком су припремале наставница српског језика и књижевности Горана Глигоревић и библиотекарка Марина Аврамовић.

Повезан садржај

ОБАВЕШТЕЊЕ

За ученике 8. разреда наставна година се завршава у петак, 31. маја 2024. године, а за ученике од 1. до 7. разреда у петак, 14. јуна 2024. године. Завршни испит ученици 8. разреда полажу 17, 18. и 19. јуна 2024. године, у складу са Календаром образовно-васпитнoг рада...