Select Page
ОБАВЕШТЕЊЕ
April 29, 2023
Важне информације

Поводом прославе Првог маја, Међународног празника рада, нерадни дани су понедељак, 1. мај и уторак 2. мај! Ученици се у школске клупе враћају у среду, 3. маја, када ће непарна смена (1, 3, 5. и 7. разред) наставу похађати у преподневној, а парна (2, 4, 6. и 8. разред) у послеподневној смени.

Празник је установњен у знак сећања на 1.мај 1886. године, када је више десетина хиљада радника у Чикагу изашло  на улице захтевајући боље услове рада и осмочасовно радно време.

Први мај у Србији обележен је први пут 1893. године. У нашој земљи и у региону временом је постао обичај да се тог дана у зору излази на Првомајски уранак у природу.

Свим ученицима и запосленима у нашој школи желим срећне првомајске празнике!

                                                           Директорка школе

Андријана Шикл-Ерски

Повезан садржај

Сарадња са школском библиотеком Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници

Сарадња са школском библиотеком Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници

Наши ученици показују изузетну љубав према књижевности, нарочито према поезији. На иницијативу ученика другог разреда, школска библиотекарка Марина Аврамовић је читала поезију за децу. Збирка „Мравља теретана“ Светлане Спајић је оставила велики утисак на ученице...

СПИСАК ПОХВАЉЕНИХ И НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ ЗА ЛОГО ШКОЛЕ 

Ученици од 1. до 4. разреда Прва три места: 1.ТЕОДОРА ЗАГОРАЦ 4-2 2. АЛЕКСАНДАР СИМИЋ 3-1 3. ЈОВАН ВИРБХАКТА 2-6 Похваљени ученици: 1. ИРЕНА КАЛАБИЋ 4-4 2. СОФИЈА КАТНИЋ 4-5 3. ИСИДОРА ЂОРЂЕВИЋ 3-1 4. ЛУКА БОНЏИЋ 3-2 5. НИКОЛА ГАЈИЋ 3-3 6. САРА ЈАНКОВИЋ 3-5 7....