Select Page
Прослава школске славе Светог Саве
January 27, 2023
Вести

Наша школа је 27. јануара 2023. године прославила школску славу Светог Саву. Након уводне рецитације ученика другог разреда Марка Станојевића, уследила је „Химна Светом Сави“ у извођењу школски хора, под диригентском палицом Татјане Грујичић Пиперски. Уводном беседом, присутнима се обратила директорка школе Андријана Шикл-Ерски и најавила свечано сечење славског колача.
Светосавском приредбом су ученици дочарали живот и дело првог српског архиепископа. Наставница српског језика Станислава Бранковић је са ученицама петог разреда припремила кратак и поучан скеч о љубави, миру и слози, подсећајући нас на завештање Светога Саве.
Свечаност су уприличили бивши радници, запослени и ученици. Програм прославе школске славе су припремали учитељ Саша Здравковић и библиотекарка Марина Аврамовић.

Повезан садржај

Резултати еко-конкурса

Резултати еко-конкурса

На литерарном конкурсу „ПОКАЖИМО ЖИВОТИЊАМА КОЛИКО ИХ ВОЛИМО“, који су расписали еколошки часопис за децу „Чувари равнице“ и Еколошко удружење „Зелено питање“, награђени су радови наших ученика у категорији Састави 5-6. разред: „Меда, моја жута пуфна“ – ИГОР ПЕТРОВИЋ,...

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

Међународни дан писмености се обележава 8. септембра са циљем да се подсетимо на статус писмености и образовања, односно да се упозори на проблем неписмености, који још постоји у већем делу света. Општом декларацијом о људским правима из 1948. године, признато је...