Select Page
ПРОЈЕКТИ У КОЈЕ ЈЕ УКЉУЧЕНА НАША ШКОЛА
March 28, 2023
Пројекти

ПРОЈЕКАТ „УЧЕЊЕ КИНЕСКОГ ЈЕЗИКА“

Настава кинеског језика као факултативног предмета у основној школи задовољава потребе учења кинеског језика на почетном нивоу. Због текуће епидемиолошке ситуације и настојања да се испоштују све превентивне мере и препоруке надлежних институција, настава кинеског језика ће се изводити у складу са Стручним упутством.

Предвиђени фонд часова је 2 часа недељно. Планирано је да се на часовима ученици кроз игру и активности забавног карактера упознају са различитим аспектима кинеске културе. Наставни циљ јесте да се кроз предавања, вежбе и игру, ученици упознају са Кином и кинеским језиком.

После завршеног почетног нивоа, ученици би требало да буду у могућности да препознају 50 кинеских карактера, савладају употребу 300 најчешће коришћених речи и израза, као и 80 реченичких конструкција и најчешћих граматичких форми из свакодневног говора.

ПРОЈЕКАТ „Наша ШКОЛА – твоја ШКОЛА: ШКОЛА ЗА СВЕ “

У сарадњи са Министарством просвете науке и технолошког развоја, а у оквиру програма „Подршке Европске уније управљању миграцијама у Србији“  у нашој школи се и ове године наставља са реализацојом пројекта „ Наша ШКОЛА – твоја ШКОЛА: ШКОЛА ЗА СВЕ“.

Циљ овог пројекта  је даља подршка иклузији миграната кроз образовање и њихово укључивање у систем формалног образовања. 

Овај пројекат за нас представља могућност да квалитетније наставимо рад са ученицима мигрантима/тражиоцима азила, као и да унапредимо наш целокупан рад.

ПРОЈЕКАТ „2000 ДИГИТАЛНИХ УЧИОНИЦА“

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Владе Републике Србије  наставља се са пројекатом „ 2000 дигиталних учионица“. То је модел који на једном месту повезује:

-неопходну технологију ( рачунар-пројектор-доступан брз интернет)

-квалитетан дидактички обликован интреактивни садржај

-обученог наставника коме је рад у овако опремљеној учионици са овако организованим садржајима природно окружење.

Сви наставници који су прошли обуку успешно користе дигиталне учионице и  дигиталне уџбенике.

ПРОЈЕКАТ „ЗА ЛЕПШУ ШКОЛУ“

       У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Владе Републике Србије  и Ротари Дистрикт Савеза, наша школа учествује у пројекту „За лешу Србију“, чији је циљ континуирана акција опремања школа у Републици Србији.Опремање и помоћ школама може бити кроз донирање нових или старих рачунара, опремање кабинета и учионица савременом опремом, опремање ђачких кухиња, стипендирање талентованих ученика, уређивање школских дворишта и друге начине сходно потребама школе.Година уназад Ротари клуб се посебно залаже за побољшање услова у основним школама у области наставе информатике. 

      Наша школа је добила беспилотну летелицу/дрон, учење програмских језика скреч и пајтон по програму Министарстава просвете за ученике петог и шестог разреда и семинар за наставнике информатике и ТиО.

ПРОЈЕКАТ „Унапређење система дигитализације у школама“

ПРОЈЕКАТ „ШКОЛЕ ЗА 21.ВЕК“

У сарадњи са Британским саветом, Министарство просвете, науке и технолошког развоја спроводи пројекат „Школе за 21.век“. У овиру овог програма, Британски савет је донирао школи микробит уређаје, акредитован микробит онлајн курс и специјализоване обуке за употребу микробита у настави предмета Информатике и рачунарство и техника и технологија. Програм предвиђа да се све предвиђене активности реализују у сарадњи са координатором пројекта и Секцијом за програмирање.

ПРОЈЕКАТ „ БеоТаблет“

У сарадњи са Министарство просвете, науке и технолошког у школи се  реализује  пројекат БеоТаблет. Сви  ученици 3, 4, 5. и 6. разреда су добили таблете .Одељењске  старешине су координатори за своја одељења . Преко њих ће ученици  добијати сва  упуства за приступ платформи и остале оперативне информације.

Повезан садржај

Сарадња са школском библиотеком Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници

Сарадња са школском библиотеком Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници

Наши ученици показују изузетну љубав према књижевности, нарочито према поезији. На иницијативу ученика другог разреда, школска библиотекарка Марина Аврамовић је читала поезију за децу. Збирка „Мравља теретана“ Светлане Спајић је оставила велики утисак на ученице...

СПИСАК ПОХВАЉЕНИХ И НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ ЗА ЛОГО ШКОЛЕ 

Ученици од 1. до 4. разреда Прва три места: 1.ТЕОДОРА ЗАГОРАЦ 4-2 2. АЛЕКСАНДАР СИМИЋ 3-1 3. ЈОВАН ВИРБХАКТА 2-6 Похваљени ученици: 1. ИРЕНА КАЛАБИЋ 4-4 2. СОФИЈА КАТНИЋ 4-5 3. ИСИДОРА ЂОРЂЕВИЋ 3-1 4. ЛУКА БОНЏИЋ 3-2 5. НИКОЛА ГАЈИЋ 3-3 6. САРА ЈАНКОВИЋ 3-5 7....