Select Page
SCHOOL CINEMA NIGHT
March 1, 2023
Вести | Пројекти

Дана 7.3.2023. године са почетком у 19.15 часова у свечаној сали наше школе одржана је школска пројекција кратких ученичких филмова “Stacy and Oreo’s story“, “Is it really enough?“ i “The mistake“.

Филмови су настали као  резултат пројекта “Stories That Matter“ , под покровитељством међународног едукативног програма за младе Design for Change. Пројекат је вођен од стране  наставнице енглеског језика Емине Милошевић, а  у њему су учествовале  ученице четвртог, шестог и осмог разреда.

У пројекту је примењена методологија која подразумева низ корака почев од одабира тема, истраживања истих, испитивања јавног мњења, прављења „мапе емпатије“, писања прича и монтаже. Ученице су поред сјајног знања енглеског показале и изузетну зрелост и друштвену одговорност бавећи се важним друштвеним темама које итекако муче младе.

На филмској вечери публика је након одгледаних филмова имала прилику да разговара са ауторкама филмова, са школском психолошкињом Биљаном Михаиловић као и са специјалном гошћом  вечери, младом драматуршкињом Мином Милошевић. Разговор је био веома занимљив и инспиративан. Делић атмосфере можете погледати на приложеним сликама.

Повезан садржај

ОБАВЕШТЕЊЕ

За ученике 8. разреда наставна година се завршава у петак, 31. маја 2024. године, а за ученике од 1. до 7. разреда у петак, 14. јуна 2024. године. Завршни испит ученици 8. разреда полажу 17, 18. и 19. јуна 2024. године, у складу са Календаром образовно-васпитнoг рада...